|
|
|
|
|
Lahna, 10 annosta, 150
g annos |
|
|
2 ½ -3 kg kokonainen lahna
2-3 kg merisuolaa
Täyte:
1-2 rkl suolaa
3-4 dl persiljaa, kirveliä ja basilikaa |
Perkaa kalasta pois
sisälmykset ja kidukset. Puhdista hyvin, älä suomusta. Ripottele kalan
mahalaukun lihaspinnalle hiukan suolaa. Täytä kala hienonnetuilla
yrteillä. Laita merisuolasta noin puolet kalan kokoisen uunivuoan
pohjalle. Aseta kala sen päälle kyljelleen ja peitä kokonaan lopulla
suolalla. Kypsennä 200° C uunissa 50-60 min. Anna kalan vetäytyä hetki
uunista oton jälkeen. Riko suolakerros kalan päältä ja kuori se pois.
Vinkki: Suolakerros on melko kovaa, varo rikkomasta kalan nahkaa.
Samalla uunissa voi kypsentää lisäkkeeksi esimerkiksi
punajuurilohkoja. |
|
|
|
|
Yrttiöljy, 10 annosta, 3
rkl annos |
|
|
|
4 dl basilikan lehtiä
1 dl rucolaa
2 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa |
Revi yrttien lehdet
kulhoon, lisää hiukan öljyä. Hienonna ainekset sauvasekoittimella
tai tehosekoittimella. Lisää samalla öljyä, jotta kastike on tasaista.
Mausta ripauksella suolaa. |
|
|
Tarjoa yrttiöljyn kanssa. |
|
|