|
|
|
|
|
10 annosta, 300 g annos
|
|
|
|
Kalaliemi |
|
|
|
1 ½ kg ahvenia
n. 2 l vettä
100 g sipulia
2 tl suolaa
2 laakerinlehteä |
Keitä ensin kalaliemi.
Perkaa ja nylje ahvenet. Laita kattilaan kalapalat ja perkeet (ei
kiduksia eikä sisälmyksiä). Lisää paloiteltu sipuli, laakerinlehdet ja
suola. Kiehauta liemi ja kuori pois vaahto. Anna hautua miedolla
lämmöllä n. 30 min. Siivilöi liemi. Perkaa jäähtyneet ja kypsät
kalapalat ruodottomiksi. |
|
|
|
|
Keitto |
|
|
50 g öljyä
150 g sipulia
400 g kuorittua porkkanaa
250 g kuorittua palsternakkaa
150 g salaattifenkolia
80 g lehtiselleriä
100 g purjoa
n. 2 l kalalientä
1 sitruunan mehu
1 ½ rkl tuoretta timjamia
1 rkl tuoretta rakuunaa
tarpeen mukaan suolaa |
Hienonna sipuli, suikaloi
porkkanat, palsternakka ja salaattifenkoli, leikkaa lehtiselleri ja
purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä
hetki porkkanasuikaleita ja sipulia. Lisää kalaliemi. Anna kiehua n.
10 minuuttia. Lisää salaattifenkolit ja lehtiselleri. Hauduta vielä n.
10 minuuttia. Lisää lopuksi purjoviipaleet, peratut kalapalat,
sitruunanmehu sekä mausteet. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Lisää
tarpeen mukaan suolaa.
|
|
|
|
|
Keiton valmistaminen
ahvenfileistä |
|
Jos käytät valmista
kalalientä, käytä keittoon 800 g ahvenfileitä. Lisää ahvenfileet
paloiteltuna valmiiseen keittoon ja kiehauta keitto. |
|
|