KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Voissa paistettua Paloselän haukea
 
 

 Voissa paistettua Paloselän haukea
ja ruohosipulikastiketta

 
Kuva: Petri Kivinen
 
Hauki, 10 annosta, 150 g annos  
   
1,5 kg haukifilettä
2 tl suolaa
150 g voita
100 g silputtua sipulia
Poista haukifileestä ruodot. Leikkaa file annospaloiksi ja mausta suolalla.
Sulata voi pannulla. Lisää hienonnettu sipuli.
Lisää kalapalat ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin, valele kalapaloja voilla.
   
Ruohosipulikastike  
   
7 dl ruokakermaa
2 dl kalalientä
100 g fenkolia
2 dl hienonnettua ruohosipulia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
Hienonna ruohosipulit. Kiehauta kalaliemi ja kerma kasarissa, lisää fenkoli suikaleina. Anna kiehua kokoon noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon ruohosipulisilppu.
 
   
Laita tarjolle lautaselle paistettu hauki ja kastike. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu