100 g toutainfilettä
¾ tl hienoa merisuolaa
ripaus sokeria
3 kpl hapankorppuviipaletta
100 g maustamatonta tai yrttituorejuustoa |
Leikkaa ruodottomasta
toutainfileestä ohuita siivuja. Ripottele päälle suolaa ja sokeria.
Annetaan graavaantua noin 2 tuntia. Voitele hapankorppu
tuorejuustolla. Levitä hapankorpulle ohuita kalasiivuja. Käännä toinen
hapankorppu päälle. Voitele tuorejuustolla ja levitä ohuet kalasiivut
hapankorpulle, käännä viimeinen hapankorppu päälle. Kiedo leipä
tuorekelmuun. Laita jääkaappiin painon alle noin 3 tunniksi. Leikkaa
leipä kolmeen palaan.
Vinkki: hapanleipäviipaleille voi sivellä hiukan kalalientä, jos
tuntuu, että hapankorput jäävät kovahkoiksi. |