KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Siuronkosken toutainta marinadissa
 

 Siuronkosken toutainta marinadissa

 
Kuva: Petri Kivinen
 
10 annosta, 150 g annos
   
1 ½ kg toutainfilettä
1 rkl merisuolaa
1 dl öljyä
250 g esikäsiteltyjä kantarelleja tai muita sieniä
150 g punasipulia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
basilikaa tai muita yrttejä
Leikkaa toutainfile annospaloiksi ja mausta merisuolalla. Paloittele esikäsitellyt sienet ja hienonna sipuli. Sekoita öljy, sienet, ja mausteet. Kaada seos kalafileiden päälle uunivuokaan. Anna marinoitua n. 20 minuuttia. Kypsennä 200 C noin 25 minuuttia.


 
   
Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi paahdettuja punajuuria.
   
Ohje sai toisen sijan Pirkanmaan paras toutainruoka –kilpailussa v. 2003.
Kilpailun järjestivät Aamulehti, Pirkanmaan kalatalouskeskus, Hämeen T&E keskus sekä Pirkanmaan liitto.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu