|
|
|
|
|
Muikut 10 annosta, 150
g annos
(alkuruokana 80 g annos) |
|
|
|
1 ½ kg puhkottuja
tai
fileoituja muikkua
2 dl (120 g) ruisjauhoja
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Marinadi:
2 dl persiljasilppua
1 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl rypsiöljyä
paistamiseen öljyä |
Sekoita marinadin ainekset
kulhossa. Viillä muikut auki pituussuunnassa. Poista halutessasi
isoista muikuista selkäruoto keskeltä. Sivele avattujen kalojen
sisäpinnalle marinadia. Anna maustua viileässä noin 20 minuuttia.
Sekoita lautasella jauhot, suola ja mustapippuri. Taita kalat kiinni
ja kierittele ne jauhoissa. Paista kuumennetussa öljyssä molemmin
puolin ruskeiksi.
|
|
|
|
Nokkospesto 10 annosta,
3 rkl annos |
|
|
3 dl ryöpättyjä nokkosen lehtiä
1 kpl valkosipulinkynsi
1 dl mustaleimaemmentaljuustoa raasteena
n. 1 ½ dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria |
Nokkosten ryöppääminen: Huuhtele
nokkosenlehdet ja kiehauta lehtiä vedessä kattilassa noin 2 minuuttia.
Siivilöi vesi pois. Puserra kuivaksi ja jäähdytä.
Laita kuorittu valkosipulinkynsi, ryöpätyt nokkoset ja juustoraaste
monitoimikoneeseen tai tehosekoittajaan. Sekoita, kunnes aineet ovat
soseutuneet. Lisää öljy ohuena nauhana seokseen koko ajan koneen
käydessä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla. |
|
|
|
Laita tarjolle keitettyjen
perunaviipaleiden päälle, tarjoa kastikkeena nokkospestoa. Paistetut
muikut maistuvat myös kylmänä. |
|
|