KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Rapuleipä Pälkäneveden tapaan
 

 Rapuleipä Pälkäneveden tapaan

 
Kuva: Petri Kivinen
 
10 annosta  
   
45 kpl kypsiä täpläravunpyrstöjä
2 dl ranskankermaa
1 ½ dl majoneesia
50 g punasipuli hienonnettuna
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
hiven mustapippuria
½ tl suolaa
sitruunanmehua
10 saaristolaisleipä- tai perunalimppuviipaletta
Kuori kypsät ravunpyrstöt. Poista peräsuoli. Hienonna pyrstöt.
Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi sekä sipuli ja tilli. Mausta pippurilla ja suolalla. Yhdistä ravut ja kastike.

Paahda leivät ja leikkaa reunat pois. Jaa rapuseos lämpimille leiville. Koristele leivät tillillä. Purista päälle sitruunanmehua.


 
   
Tarjoa pikkusuolaisena tai alkuruokana.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu