|
|
|
|
|
10 annosta, 50 g annos |
|
|
|
Marinadi |
|
|
|
500 g nahatonta haukifileetä
4 dl vettä
2 ½ dl omenamehua
1 rkl suolaa |
Poista haukifileestä ruotorivi. Leikkaa
filee viipaleiksi.
Mittaa kattilaan vesi, mehu ja suola. Kiehauta. Laita fileepalat
kiehuvaan veteen, nosta kattila pois liedeltä. Anna hautua kypsäksi
jäähtyvässä liemessä. Nosta jääkaappiin ja anna haukipalojen
marinoitua liemessä muutama tunti. |
|
|
|
|
Mustikkakastike |
|
|
|
250 g
ranskankermaa
120 g (2 dl) mustikoita
20 g hienonnettua purjoa
½ - ¾ dl hienonnettua tilliä
1 rkl hunajaa
2-2 ½ tl suolaa
mustapippuria |
Sekoita
mustikkakastikkeen aineet keskenään.
Valuta haukipalat hyvin marinadista.
Sekoita varovasti kalapalat ja mustikkakastike keskenään. Anna maustua
muutama tunti.
|
|
|
|
|
Koristele mustikoilla ja tillillä tai
purjolla. Tarjoa ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. |
|
|