|
|
|
|
|
Särkisipsit, 10
annosta, 150 g annos |
|
|
1 ½ kg särkifileitä
Panerointi:
3 munaa
180 g (3 dl) ruisjauhoja
1 rkl suolaa
Paistamiseen:
öljyä ja voita |
Poista särkifileistä
ruodot. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita toisessa
kulhossa ruisjauhot ja suola.
Kuumenna pannulla öljyä niin, että pannulla on sitä n. 1 cm verran.
Lisää mukaan 50 g voita. Kuumenna. Upota särkifileet ensin
munaseokseen ja kääntele sen jälkeen jauhoseoksessa.
Kypsennä
kalapalat kuumassa rasvassa nopeasti, vajaa minuutti. Tee
kypsentäminen useassa erässä. Nosta valmiit sipsit talouspaperin
päälle, jolloin ylimääräinen rasva imeytyy pois. |
|
|
|
|
Yrttinen
kastike, 10 annosta, ½ dl annos |
|
|
3 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 dl yrttisilppua (kevätsipuli,
kirveli, ym.)
½ tl sokeria
¾ tl suolaa
2 tl sinappia
sitruunamehua |
Sekoita aineet keskenään. |
|
|
|
|
Tarjoa särkisipsit
yrttikastikkeen kera. |
|
|