KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Ukonselän särkisipsit
 

 Ukonselän särkisipsit

 
Kuva: Petri Kivinen
 
Särkisipsit, 10 annosta, 150 g annos
   
1 ½ kg särkifileitä

Panerointi:
3 munaa
180 g (3 dl) ruisjauhoja
1 rkl suolaa

Paistamiseen:
öljyä ja voita
Poista särkifileistä ruodot. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita toisessa kulhossa ruisjauhot ja suola.
Kuumenna pannulla öljyä niin, että pannulla on sitä n. 1 cm verran. Lisää mukaan 50 g voita. Kuumenna. Upota särkifileet ensin munaseokseen ja kääntele sen jälkeen jauhoseoksessa.

Kypsennä kalapalat kuumassa rasvassa nopeasti, vajaa minuutti. Tee kypsentäminen useassa erässä. Nosta valmiit sipsit talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen rasva imeytyy pois.
   
Yrttinen kastike, 10 annosta, ½ dl annos
   
3 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 dl yrttisilppua
(kevätsipuli, kirveli, ym.)
½ tl sokeria
¾ tl suolaa
2 tl sinappia
sitruunamehua
Sekoita aineet keskenään.
   
Tarjoa särkisipsit yrttikastikkeen kera.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu