KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Haudutettua Säijänselän kuhaa
 

 Haudutettua Säijänselän kuhaa

 
Kuva: Petri Kivinen
 
Kuha, 10 annosta 150 g annos  
   
1 ½ kg kuhafile
½ dl vettä
150 g voita
1 tl suolaa ja
½ tl valkopippuria
Poista fileestä ruodot, nahka saa olla paikallaan. Leikkaa annospaloiksi. Mausta kuhapalat suolalla ja pippurilla. Laita kuhapalat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
Kuumenna vesi ja sulata voi joukkoon. Kaada voiseos kuhapalojen päälle. Kypsennä 225°C noin 8 minuuttia.

Vinkki: Kuhan voi myös suomustaa.
   
Palsternakkamuhennos, 10 annosta, annos 100 g
   
700 g kuorittua palsternakkaa
200 g kuorittua perunaa
100 g sipulia
30 g voita
20 g vehnäjauhoja
1 dl kasvislientä
4 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
¼ tl muskottia
Kuutioi palsternakka ja peruna, hienonna sipuli. Kuullota kuutiota kevyesti rasvassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehumapisteeseen. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Sekoittele välillä. Lisää lopuksi mausteet.
   
Paistetut metsäsienet, 10 annosta, annos 70 g
 
700 g metsäsieniä
100 g sipulia
50 g voita
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2 tl rakuunaa
Hienonna puhdistetut sienet ja sipuli. Paista pannulla voissa kypsiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.
 
   
Laita tarjolle kuha sekä haudutuslientä, palsternakkamuhennos sekä paistetut metsäsienet.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu