|
|
|
|
|
Kuha,
10 annosta 150 g annos |
|
|
|
1 ½ kg kuhafile
½ dl vettä
150 g voita
1 tl suolaa ja
½ tl valkopippuria |
Poista fileestä ruodot, nahka saa olla
paikallaan. Leikkaa annospaloiksi. Mausta kuhapalat suolalla ja
pippurilla. Laita kuhapalat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
Kuumenna vesi ja sulata voi joukkoon. Kaada voiseos kuhapalojen
päälle. Kypsennä 225°C noin 8 minuuttia.
Vinkki: Kuhan voi myös suomustaa. |
|
|
|
|
Palsternakkamuhennos, 10 annosta, annos
100 g |
|
|
700 g kuorittua palsternakkaa
200 g kuorittua perunaa
100 g sipulia
30 g voita
20 g vehnäjauhoja
1 dl kasvislientä
4 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
¼ tl muskottia |
Kuutioi palsternakka ja peruna, hienonna
sipuli. Kuullota kuutiota kevyesti rasvassa, lisää vehnäjauhot ja
sekoita. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna
kiehumapisteeseen. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia,
kunnes juurekset ovat pehmenneet. Sekoittele välillä. Lisää lopuksi
mausteet. |
|
|
|
|
Paistetut metsäsienet, 10 annosta,
annos 70 g |
|
700 g
metsäsieniä
100 g sipulia
50 g voita
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2 tl rakuunaa |
Hienonna
puhdistetut sienet ja sipuli. Paista pannulla voissa kypsiksi. Mausta
suolalla, pippurilla ja rakuunalla.
|
|
|
|
|
Laita tarjolle kuha sekä haudutuslientä,
palsternakkamuhennos sekä paistetut metsäsienet. |
|
|