KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Marinoitua Kyrösjärven kuhaa
 

 Marinoitua Kyrösjärven kuhaa
ja punajuurihilloketta

 
Kuva: Petri Kivinen
 
Kuha, 10 annosta, 70 g annos  
   
700 g kuhafilee
150 g punasipulia
4 limeä
2 sitruuna
1 tl suolaa
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Poista kuhafileestä ruodot. Viipaloi kuha ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Purista limeistä ja sitruunasta mehu. Sekoita mehu suola ja öljy. Kaada seos joko tarjoiluastiaan asetelluille sipuli- ja kalaviipaleille tai nosta kalat sipulien kanssa marinadiin. Kääntele kuhaviipaleita välillä, jotta kuha marinoituu kauttaaltaan. Anna maustua pari tuntia, kunnes kala on muuttunut läpikuultavasta vaaleaksi.
   
Punajuurihilloke, 10 annosta, 30 g annos
   
300 g kuorittua punajuurta
80 g (1 dl) sokeria
¾ dl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
Leikkaa kuorittu punajuuri tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Keitä suikaleita etikassa ja sokerissa, kunnes ne ovat kypsyneet. Anna jäähtyä.
   
Tarjoa limemarinoitua kuhaa alkuruokana ruisleivän ja/tai uusien perunoiden kanssa. Tarjoa lisänä punasipulihilloketta.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu