|
|
|
|
|
Kuha, 10 annosta, 70 g annos |
|
|
|
700 g kuhafilee
150 g punasipulia
4 limeä
2 sitruuna
1 tl suolaa
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä |
Poista kuhafileestä ruodot. Viipaloi
kuha ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Purista limeistä ja sitruunasta
mehu. Sekoita mehu suola ja öljy. Kaada seos joko tarjoiluastiaan
asetelluille sipuli- ja kalaviipaleille tai nosta kalat sipulien
kanssa marinadiin. Kääntele kuhaviipaleita välillä, jotta kuha
marinoituu kauttaaltaan. Anna maustua pari tuntia, kunnes kala on
muuttunut läpikuultavasta vaaleaksi. |
|
|
|
|
Punajuurihilloke, 10 annosta, 30 g annos |
|
|
300 g kuorittua punajuurta
80 g (1 dl) sokeria
¾ dl punaviinietikkaa
½ tl suolaa |
Leikkaa kuorittu punajuuri
tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Keitä suikaleita etikassa ja sokerissa,
kunnes ne ovat kypsyneet. Anna jäähtyä. |
|
|
|
|
Tarjoa limemarinoitua kuhaa alkuruokana
ruisleivän ja/tai uusien perunoiden kanssa. Tarjoa lisänä
punasipulihilloketta. |
|
|