KUHAMAA - Kalaan Pirkanmaalle - Kuhamaan kutsu
 

Kuhamaa kutsuu sinut kalaan!


Läpi historian Järvi-Suomen keskeisin kuha-alue on sijoittunut Kokemäenjoen vesistöalueelle Pirkanmaalle. Maakunnan vesistöistä pyydystetään huomattava osa järvialueen kuhasaaliista.

 

Pirkanmaalaiset Pirkkalan, Näsijärven, Längelmäveden ja Vanajanselän kalastusalueet ovat parhaiden vapaa-ajan kuhankalastusalueiden joukossa Suomen kaikista 225 kalastusalueesta.

Erilaisissa suurkuhakilpailussa Kulo-Rautavesi, Längelmävesi, Pyhäjärvi ja Vanajavesi ovat juhlineet viime vuosina. Muun muassa sisävesialueen ennätyskuha, joka painoi 15 kg, on aikoinaan pyydystetty Vammalan Rautavedeltä.

 
Muita erinomaisia pohjoishämäläisiä kuhavesiä ovat mm. Kyrösjärvi, Ruovesi, Näsijärvi, Aurejärvi ja Kangasalan Vesijärvi.

Oikeastaan lähes kaikissa maakunnan isoissa ja keskisuurissa järvissä on hyvä
tai erinomainen kuhakanta tällä hetkellä. Vesistörikas Pirkanmaa on siis todellinen Kuhamaa. Täällä voit parhaiten perehtyä tuon salaperäisen hämärän saalistajan pyyntiin, jonka uistelu tyynellä järvenselällä lämpiminä suvi-iltoina on kalastusta parhaimmillaan.

 
Suurhaukia, taistelevia toutaimia ja ravustusta
 

Toivotamme sinut tervetulleeksi kesäiselle tutustumismatkalle kalavesillemme, jotka tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet kuhan ohella toki myös monien muiden lajien, kuten suurhauen, ison järvilohen ja körmyniska-ahvenen pyyntiin. Unohtamatta Pirkanmaan harvinaisuuden ja maakuntakalan toutaimen kalastusta. Myös ravustus on lähtenyt käyntii maakunnan reittivesillä lähes vuosisadan tauon jälkeen.

 
Näiltä sivuilta löydät perustiedot Pirkanmaan kalavesistä ja tärkeimmistä saalislajeista. Esittelemme sinulle alueen isot järvet kartoilla ja maakunnan merkittävimmät koskikohteet. Järvien saalislajien kantojen vahvuudesta esitetään suuntaa-antavat arviot ja annetaan muutamia vinkkejä eräistä tärppipaikoista ensi kertaa kalaan tuleville. Hyviä kalapaikkoja on kaikilla järvillä toki lukuisia muitakin. Kalalajien sivuilta voit käydä katsomassa lisää yleisohjeita siitä, millaisilta alueilta ja millä tavalla kutakin kalalajia kannattaa tavoitella eri vuodenaikoina.
 
 
Järvikohtaisiin karttoihin on merkitty viehekalastuksen yhtenäislupa-alueet, jotka erottuvat vaaleansinisestä pohjaväristä syvänsinisenä. Näille Kalapassin lupa-alueille voit lunastaa kalastuslupia useista myyntipisteistä. Luvat voit maksaa myös pankkiin, automaatilla tai verkkopankilla. Karttoihin on merkitty kalastajien tarvitsemat veneenlaskupaikat, tankkaus- ja ruokailupisteet sekä muut palvelut.
 

Majoitu kalaveden äärelle
 
Pirkanmaalta löydät kalareissusi yhteydessä paljon muitakin aktiviteetteja ja tarjontaa. Matkailijaa odottaa monipuolinen tarjonta eri tasoisia majoituskohteita. Niiden ja eräiden kalastusohjelmapalveluja tarjoavien kohteiden sijainnin ja yhteystiedot löydät myös näiltä sivuilta. Ammattimaisen kalastusoppaan avulla tutustut parhaiten maakunnan kalavesiin ja varmistat reissusi onnistumisen. Pirkanmaan monipuoliset ja kalaisat vesistöt kutsuvat sinut tärppipaikoille. Kaikkina vuodenaikoina. Tervetuloa Kuhamaan laineille!