Kuhamaa - Kansainvälisesti kalavesillä - Kalasta ja savusta - koulutustilaisuus
   
   
 
"Kalasta ja savusta" -koulutustilaisuus
Aittakahvila, Vammala 21.10.2008 Siirrä hiiri kuvien päälle
   
Savustusuunia valmistellaan käyttökuntoon Kalat suolautuvat nopeasti 15 %:n suolaliuoksessa
Siiat laitetaan savustusuuniin ja ensimmäisenä on vuorossa kuivausvaihe, jonka aikana kosteus poistuu kalojen pinnalta Uunin alaosassa on tulipesä ja yläosassa savustustila, jonka pohjalle laitetaan leppäpurua
Siiat ovat savustuneet kypsiksi noin puolen tunnin savustusvaiheen aikana Kirjolohifile on maustettu Aurajuustolla
Savustusuunin ritilä on kuuma Kalojen kuivaus ennen savustamista on tärkeää, tällöin lopputuloksena on kauniin värinen ja kiinteä kala, joka ei hajoa
Kuhafile savustui pienessä savulaatikossa Savukalalautasen voi koristella kauniiksi luonnonantimilla
Lämmin savukala on herkullista syötävää Savukalan nahka leikataan auki ja sen alta paljastuu herkullinen liha
Savukala on perinteinen suomalainen herkku.... ...joka tuo veden kielelle ja hymyn huuleen!
   
Kansainvälisesti kalavesillä  
Suomalaisten kalaruokien valmistusta  
Kala- ja rapuruokakoulutus 2008-2009