KUHAMAA - Kalapassi

 

Pirkanmaa

Ruovesi

Kuhamaa
Kalaan Pirkanmaalle
Järvikalastus
Koskikalastus
Majoitus
Kalastusoppaat
Saalislajit
Kalastusluvat
Kalapassi
Saalispäiväkirja
Videot
Kansainvälisesti kalavesillä
Linkit
Yhteystiedot
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 
 

 
 

 

 

Pirkanmaan veneluiskia

 

 

 
 

Kalapassi 
 

KALAPASSI on Pirkanmaan kalapaikkaopas ja ja kalastuslupajärjestelmä.

Kalapaikkaopas/kalastusmatkailuesite

Oppaassa esitellään Pirkanmaan tärkeimmät kalastuskohteet eli isot reittivedet ja järvet viehekalastuksen yhtenäislupa-alueineen sekä maakunnan koskikohteet. Vihkosta löytyy myös sopivia majoituskohteita kalaretkelle, kalastusohjelmapalveluja tarjoavien yritysten tiedot sekä muuta ajankohtaista kalastukseen liittyvää asiaa.

Kalapassi 2024-2025 -esite ilmestyy keväällä 2024, ja sitä on saatavilla Kalapassin luvanmyyntipisteistä, matkailuyrityksistä, Tampereen kalamarkkinoilta ja eräistä muista tapahtumista.

Kalapassi 2022-2023 on myös ladattavissa täältä (tiedostokoko 19 Mt).

Kalapassin yhtenäisluvat ovat myynnissä verkkokaupassa www.kalapassi.fi ja myyntipisteissä.

   
Kalastuslupien myyntijärjestelmä
Kalapassin lupavalikoiman ytimen muodostavat edellä mainitut Pirkanmaan isojen järvien viehekalastuksen yhtenäisluvat, joita on saatavilla sekä verkkokaupasta että muutamista eri puolilla Pirkanmaata sijaitsevista luvanmyyntipisteistä.
   
Kalapassin lupahinnat vuodelle 2024 taulukkona: (taulukossa vain viehekalastuksen yhtenäisluvat Pirkanmaalla)

Kaikki lupahinnat alueittain: www.kalapassi.fi
 
Kalapassin verkkokaupassa kalapassi.fi on lisäksi välityksessä monipuolinen valikoima Pirkanmaan koskilupia (mm. Aurejoki, Kuokkalankoski-Herralankoski ja Tammerkoski) sekä Tampereen kaupungin, osakaskuntien, kalastusalueiden ym. tahojen pyydys- ja ravustuslupia.

Myös eräisiin muun Suomen kohteisiin, kuten Oulun kaupungin vesille, Höytiäiselle ja Vantaanjoelle luvat on kätevä lunastaa osoitteesta kalapassi.fi.

Lupien osto Kalapassin verkkokaupasta
Voit maksaa luvat omilla pankkitunnuksillasi ja saat nopeasti luvan selaimeen PDF-tiedostona. Verkkokauppa lähettää sinulle sähköpostilla PDF:n ohella myös "KALAPASSIN" eli kalastuslupasi kuvatiedostona.

Verkkokaupassa ostat helposti useita lupia yhdellä maksutapahtumalla. Voit tarpeen mukaan lunastaa luvan toisen henkilön puolesta tai hankkia yhdellä maksutapahtumalla saman vesistön viehekalastusluvat vaikka koko kalaporukalle (Lisää toinen kalastaja jne.). Verkkokaupassa luvat ovat myynnissä koko vuoden. Lupa-aluekohtaiset määräykset ja kartat ovat ladattavissa verkkokaupasta kunkin lupa-alueen sivulta pdf-muodossa tai informaatio löytyy linkin takaa.
 
Lupien lunastus myyntipisteistä

Viehekalastuksen yhtenäisluvat voi ostaa myös Kalapassin myyntipisteistä. "Käteismyyntipisteissä" luvat ovat myynnissä lähinnä pääsesongin eli ajan (myynti alkaa keväällä yleensä viimeistään huhtikuussa ja päättyy syys-lokakuussa).

Myyntipisteistä luvan lunastaja saa itselleen Kalapassi-vihkosen, jonka kartoista selviävät lupa-alueet ja muu palveluinfo. Jotakuinkin sama informaatio sekä muuta aiheeseen liittyvää löytyy näiltä internet-sivuilta.

Kalapassin viehelupien perussäädökset
Kaikki myytävät kalastusluvat ovat henkilökohtaisia. Virtain ja Keurusselän lupa-alueille tarjolla myös isännän lupa. Lupaan sisältyy heitto- ja vetouistin, perho, pilkki ja onki (ml. täkyonki); koskilupa-alueilla heittouistin tai perho. Vapamäärää rajoittamaton, ellei lupa-alueen määräyksissä toisin mainita. Vetouistelussa Kalapassin luvilla on sallittua moottorin käyttö. Vesijärvelle luvat ovat eri hintaisia soutu- tai moottoriuisteluun.

Vuosilupa on voimassa kalenterivuoden. Lyhytluvat ovat voimassa yhtäjaksoisesti alkaen aloituspäivänä kello 00.00 ja päättyen viimeisenä klo 24.00.

Kalapassin verkkokaupassa kalastaja voi halutessaan määritellä lyhytluvan alkamisajankohdan (päivän ja kellonajan 15 min. tarkkuudella), jolloin lyhytlupa on voimassa aloitusajasta yhtäjaksoisesti kyseessä olevan lupa-ajan. Muussa tapauksessa verkkokaupan lyhytluvat ovat voimassa ko. lupa-ajan ostohetkestä alkaen (näkyy kuitissa).

Mahdolliset poikkeukset em. tietoihin kunkin lupa-alueen kohdalla erikseen.

Voit ostaa lyhytluvan etukäteen myös myyntipisteestä. Pyydä myyjää kirjoittamaan alkamispäivä (joka on eri kuin maksupäivä) kuittiin sille varatulle kohdalle. Tämä koske vain 30, 7, 3 tai 1 vrk:n lupia. Vuosilupia ei voi maksaa etukäteen.

Kalatalouskeskuksella on pitkät perinteet kalastuslupien myynnissä. Keskitetty urheilu- ja virkistyskalastuslupien myynti käynnistettiin kalatalousneuvonnan toimistolla Tampereella vuonna 1958. Viehekalastuksen yhtenäislupien myyntijärjestelmän kehitys aloitettiin vuonna 1987, jonka jälkeen toiminta laajeni nopeasti. Tänä päivänä Kalapassin luvanmyynti kattaa kaikki keskeiset viehelupa-alueet Pirkanmaalla ja Kalapassin verkkokaupassa on myytävänä laaja valikoima kalastuslupia myös muuhun pyyntiin ja ravustukseen. Maakunnan vesien lisäksi verkkokaupasta löytyy kalastuslupia eri puolille maata. Kalapassin nimi on rekisteröity, ja sitä saa käyttää vain Pirkanmaan Kalatalouskeskuksen luvalla. Kalapassin historiaa.