KUHAMAA - Järvet - Pyhäjärvi

 

Pirkanmaa

Pyhäjärvi

 

Huom! Hahkalanvuolteen rauhoituspiiri on laajentunut alueellisesti ja ajallisesti vuoden 2016 alusta lukien. Rauhoitusaika alkaa vuosittain 1. tammikuuta (lisätietoja www.pirkkalankalastusalue.net/rauhoituspiirit.html).

Rasvaeväleikatun järvitaimenen alamitta 40 cm ELY-keskuksen päätöksellä Rajasalmen sillan ja Tammerkosken (ylimmän voimalaitoksen) välillä 15.3.2016-31.12.2020.

Lupa-alue on jonkin verran laajentunut keväästä 2018 alkaen Sorvanselän alueella. Vuodesta 2015 alkaen luvan piiriin ovat kuuluneet myös Pirkkalan kalastusseuran ja Pirkkalan yhtenäislupa-alueen vedet.

 

© MML 2018, Pirkanmaan Kalatalouskeskus 2018

Tarkempi tulostettava kartta (PDF)

 
Osta lupa Merkkien selitykset
Video Pirkkalan kalastusalue
Veneluiskat Rauhoituspiirien kartat
 
 
Pyhäjärven Tampereen eteläpuolinen alue Rajasalmeen saakka on koko järven syvintä seutua, jossa on runsaasti yli 15 m syvyistä aluetta ja syvimmät paikat yli 40 m. Tammerkoski tuo alueelle yläpuolisen Näsijärven humuspitoista mutta kirkasta vettä. Muilta osin eli Nokialta Lempäälään Pyhäjärvi mataloituu asteittain ja sen vesi on kauttaaltaan savisameaa. Suurkuhistaan tunnettu Pyhäjärven-Vanajaveden reitti on ollut vuosikymmeniä maamme merkittävintä kuhan virkistyskalastusaluetta. Parhaat kuha-alueet sijoittuvat Lempäälän Toutoselle ja Vakkalanselälle.
 
Joitakin tärppipaikkoja:
 
Kuha: Rajasalmi ja Pyynikinsaarten alue Tampereen päässä. Toutonen, Vesilahden lahtivedet, Kierimonsalmi, Säijänselkä, Aniansalmi ja Luodonsaaren ympäristö.
 
Hauki: Rajasalmen pohjoisrannan lahtialueet, Toutonen.
 
Järvitaimen: Viikinsaaren pohjoispuolinen alue, Villilänselkää halkovan itä-länsisuuntaisen pakan molemmat reunat, Rajasalmi, Pyynikinsaarten edustan syvänne.