KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Paistettuja Näsijärven täpläravunpyrstöjä
 

 Paistettuja Näsijärven täpläravunpyrstöjä

 
Kuva: Petri Kivinen
 
1 annos
   
Rapujen kypsennys:
15 täplärapua
20 g suolaa /1 litra vettä
½ palaa sokeria

Marinadi:
1 valkosipulin kynsi
¼ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Laita ravut kiehuvaan veteen ja keitä 3-4 minuuttia, veden tulee kiehua koko ajan. Jäähdytä ravut jäähtyneessä keitinliemessä. Irrota rapujen pyrstöliha (sekä saksien liha). Poista peräsuoli.

Suikaloi valkosipulin kynsi. Laita kulhoon ravunpyrstöt, valkosipuli, suola sekä öljy. Marinoi ravunpyrstöjä noin 20 minuuttia. Paista marinoidut täpläravunpyrstöt nopeasti kuumalla pannulla, ainoastaan puolisen minuuttia.
   
Tarjoa ravunpyrstöt heti sellaisenaan dippikastikkeen kera tai salaatissa.  Ruokaisampaan salaattiin lisää kurkkusuikaleita sekä paahdettuja leipäkuutioita.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu