KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Pyhäjärven ahvenia mustaherukkakastikkeessa
 

 Pyhäjärven ahvenia mustaherukkakastikkeessa

 
Kuva: Petri Kivinen
 
Ahvenet, 10 annosta, 150 g annos  
   
noin 150 g ahvenfileetä/ruokailija
ruisjauhoja
suolaa ja hyppysellinen valkopippuria
voita paistamiseen
Valmista ahvenfileet kääntelemällä niitä suolalla ja pippurilla maustetuissa ruisjauhoissa. Sulata pannulla voi ja paista muutama filee kerrallaan kauniin kullankeltaiseksi molemmin puolin.
   
Mustaherukkakastike, 10 annosta, ¾ dl annos
   
400 g (7 dl) mustaherukoita
5 dl vettä
150 g voita
1 rkl Maizenaa
5 rkl sokeria
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Keitä mustaherukoita vedessä, kunnes ne ovat rikkoutuneet. Kaada neste siivilän läpi kulhoon ja purista mustaherukat nesteeseen, kunnes siivilässä on jäljellä enää kuivahkoa massaa.

Kuumenna mustaherukkaliemi uudelleen liedellä. Vatkaa joukkoon voi pienissä erissä. Sekoita Maizena ja 2 rkl vettä ja suurusta kastike. Kiehauta. Lisää sokeri, suola sekä mustapippuri.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu