KUHAMAA - Suomalaisia kalaruokia - Kotimaisten kalojen käsittelyä
 

Kotimaisten kalojen käsittely

 
       
Kalanvalmistus Kalaruokia Kalan savustus Lähikalaruokia
       
 
       
Kuhan voi aukaista myös selkäpuolelta, jonka jälkeen selkäranka ja sisälmykset poistetaan. Siian fileointi on melko helppoa hyvillä välineillä. Hauki on suomalaisen ruokapöydän peruskala. Hauen voi suomustaa tai fileoida nahattomaksi. Keväällä ahvenelta löytyvät peratessa isot mätipussit.
       
       
       
Muikku, isojen järvien pieni lohikala puhkotaan. Nahka poistetaan veitsen aaltoliikkeellä. Kuhan voi myös suomustaa, sillä  paras maku on nahkassa. Haukifileen keskeltä saa  pois Y-ruodot sopivilla viilloilla. Siikafileet soveltuvat hyvin monenlaisten ruokalajien raaka-aineeksi.
       
       
 
     
Kuhafileistä ja kokonaisesta kuhasta voi loihtia erilaisia herkullisia aterioita, vain mielikuvitus on rajana!